Територіальна оборона і мільйонна підтримка. Як Хмельницька область збирається протидіяти російській агресії

Фото: ІЛЮСТРАТИВНЕ

Депутати Хмельницької обласної ради 15 лютого терміново збираються на позачергове пленарне засідання. Серед ключових питань – перерозподіл обласного бюджету на обронний напрямок та ухвалення обласної програми «Територіальна оборона на 2022-2024 роки».

У пояснювальній записці до проєкту Програми зазначено, що її появу спричинила “соціальна напруга в країні внаслідок втручання Російської Федерації у внутрішні справи України”. Координацію і контроль у процесі виконання Програми забезпечуватиме Хмельницька обласна державна адміністрація, Хмельницький обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки та військова частина А7034.

Із перших заходів територіальної оборони, які обласна влада має намір профінансувати у 2022 році, будуть:

  • Єдиний стрілецький день частин та підрозділів територіальної оборони Хмельницької області. Потреба становить 90 тис. грн. Гроші планують виділити на нинішній сесії за рахунок загальному фонду (видатки споживання) обласного бюджету;
  • забезпечення особового складу частин та підрозділів терито-ріальної оборони Хмельницької області предметами військового майна і спорядження, для підтримання боєготовності та ефективного виконання завдань покладених на дані формування. Для цього обранці виділять 120 тис. грн за рахунок спеціальному фонду (видатки розвитку, в тому числі бюджет розвитку).

Крім цього, зі спеціальному фонду обласного бюджету депутати направлять 2,72 млн грн на реконструкцію приміщень з метою облаштування кімнат для зберігання зброї, чергових частин, кімнат інформаційно-телекомунікаційних відділів, кімнат режимно-секретного органу. Зауважимо, що у проєкті програми «Територіальна оборона на 2022-2024 роки», закладена сума у 2022 році на реконструкцію приміщень становить 5 млн грн.

Окремо 1,9 млн грн спрямують на проведення заходів із забезпечення функціонування сховища №84001 (закупівля телекомунікаційних пристроїв для організації внутрішнього зв’язку (627 тис.грн), закупівля та монтаж технологічного обладнання (283 тис. грн), забезпечення обладнанням для роботи особового складу (386,5 тис. грн ), ремонт зовнішніх конструктивних елементів споруди (608,5 тис. грн).

Ці кошти отримає управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації у рамках програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Додамо, що прогнозоване фінансування програми «Територіальна оборона на 2022-2024 роки», яку сьогодні приймуть депутати ради, становить 17,5 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне