Трьох мешканців Хмельниччини підозрюють у колабораційній діяльності

Фото: ілюстративне

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури трьом мешканцям області повідомлено про підозру у колабораційній діяльності.

За даними слідства, у березні-травні цього року 57-річний хмельничанин, використовуючи власний акаунт у забороненій соцмережі, неодноразово розповсюджував матеріали, де виправдовував напад рф на Україну. Він поширював у мережі пропагандистські пости щодо підтримки бойовиків так званих «ДНР/ЛНР» та поширював дезінформацію про українських військовослужбовців.

Також шепетівчанин поширював на особистій сторінці у тій же забороненій соціальній мережі ворожу пропаганду на підтримку загарбницької політики кремля. Вихваляв загарбників та бойовиків незаконних збройних формувань квазіреспублік «Л/ДНР», захоплювався «тувімскімі бойцамі», які чинили злочини на тимчасово окупованих територіях України.

Ще один пенсіонер з Ярмолинець, перебуваючи в черзі в магазині, помітив військовослужбовців та вирішив висловити свою думку щодо війни в державі. Чоловік заявив, що війська рф та росія не проводять будь-яких бойових дій проти України, а хто влаштував війну «надо рассудить».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими управління СБУ в Хмельницькій області.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне