Триває будівництво об’їзної дороги біля м.Дунаївці

Фото: www.adm-km.gov.ua

Голова облдержадміністрації Дмитро Габінет та його заступник Сергій Ткачук ознайомилися із ходом будівництва об’їзної дороги біля м. Дунаївці (ділянка дороги Т-23-08 Гуків-Дунаївці-Могилів-Подільський – державна дорога Н-03 Житомир-Чернівці), що реалізовується в рамках програми Президента України «Велике будівництво».

Цьогоріч  за цією програмою в області планується  будівництво, реконструкція та капітальний ремонт  15 об’єктів загальною вартістю майже 1,6 млрд гривень. Наразі по 11 з них вже проведено торги та визначено переможців. Зокрема, капітально буде відремонтовано 25 км автодороги М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка (об’їзна м. Хмельницького, ділянка до с. Голосків, а також ділянка на кордоні із Тернопільщиною). Буде облаштована додаткова смуга на підйом на автодорозі Н-03 Житомир-Чернівці протяжністю 4 км  у селах Антонівці, Вихилівка та Правдівка. Також заплановано 10 об’єктів поточного середнього ремонту, на суму близько 1,4 млрд. гривень.

www.adm-km.gov.ua

Голова облдержадміністрації поспілкувався з представниками підрядної організації ТОВ «Союзтранслайн+М», яка зараз виконує роботи із влаштування земляного полотна. Як зазначають будівельники, наразі активні земляні роботи майже завершені, основну увагу сконцентрували на підготовці наступних етапів будівництва, закупівлі необхідних матеріалів, тощо. За їх словами, дещо пригальмовує дорожні роботи висока вологість ґрунту під майбутнім дорожнім покриттям, але вже найближчим часом будівельники мають отримати рекомендації науково-дослідної організації щодо спеціальних заходів, які дозволять вирішити це проблемне питання.

www.adm-km.gov.ua

Дмитро Габінет зазначив, що цей об’єкт має дуже велике значення для розвитку інфраструктури та забезпечення безпеки дорожнього руху як у місті Дунаївці, так і в області в  цілому.

“Завершення цього об’їзду дозволить розвантажити транспортний потік через Дунаївці, а заодно – покращить екологічний стан населеного пункту та дозволить його мешканцям вільніше та безпечніше почуватися на вулицях завдяки тому, що значна кількість транспорту, особливо вантажного, йтиме в обхід міста. Зручніше буде і водіям, бо об’їзна дорога дозволить збільшити швидкісний режим та пропускну здатність цієї ділянки,” – зауважив посадовець.

Довідково 

На будівництво ІІІ черги обходу м. Дунаївці, загальна протяжність якого складає 8 км, цьогоріч передбачено понад 145 млн. гривень. За умови виділення додаткових коштів у сумі 54,3 млн. гривень об’єкт мають здати в експлуатацію ще цього року. Дорожники мають облаштувати дві транспортні розв’язки типу «коло» із сучасним освітленням та зупинкові смуги, а також встановити бар’єрне огородження, нанесення дорожньої розмітки. Ширина проїзної частини становитиме 9 м (дорога ІІ кат.), а також зупинкові смуги з двох сторін по 2,5 м. Товщина конструкції дорожнього одягу складатиме майже 70 см. Верхній шар – щебенево-мастиковий асфальтобетон.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне