Триває прийом документів на проведення обстеження пошкодженого майна хмельничан після ракетного удару 31 грудня

Фото: https://khm.gov.ua/

Напередодні нового року Хмельницький зазнав ракетного удару з боку росіян. Постраждали люди. Також завдано збитків багатоквартирним та приватним будинкам, бізнесу, комунальним установам.

«Комунальники ще 31 грудня активно взялися за роботу і до завершення року розбиті вікна було затягнуто плівкою, щоб мешканці могли у відносно нормальних умовах переночувати. Вже 2 січня до роботи було залучено працівників усіх управляючих компаній, використовували комунальну техніку (5 автовишок). З матеріального резерву виділено скло і протягом 4 днів було відновлено всі вікна з дерев’яними рамами, в яких було пошкоджено скло. Загалом замінено скло на 352 вікнах у 141 квартирі», – розповів заступник міського голови – директор Департаменту інфраструктури міста Василь Новачок.

Проте ще залишилися пошкодженими пластикові вікна, їх більше сотні. Це вікна в будинках-новобудовах, де створено ОСББ. Зараз триває збір інформації про проведення обстежень через голів ОСББ. Також мешканці можуть звертатися через відділ роботи із зверненнями громадян Хмельницької міської ради, Департамент інфраструктури міста, УМК «Дубове» із відповідною заявою щодо проведення огляду. Загалом уже зібрано 80% інформації від постраждалих.

«Після того, як матимемо інформацію, приймемо рішення, як будемо допомагати. Маємо два варіанти: активно співпрацюємо з благодійним іноземним фондом і виглядає так, що вони зможуть профінансувати ці роботи, якщо ж не вийде, будемо фінансувати через матеріальну допомогу Хмельницької міської ради. В будь-якому випадку ті люди, які опинилися в скрутному становищі через терористичний акт, не залишаться сам на сам зі своєю бідою», – зазначив Василь Пилипович.

Отримати консультацію та перелік необхідних документів для проведення обстеження можна за адресами:

  •  Департамент інфраструктури міста (вул. Проскурівська, 1), тел.: 79-57-65;
  •  відділ роботи із зверненнями громадян Хмельницької міської ради (вул. Героїв Маріуполя, 18), тел.: 70-37-82, 76-25-33;
  •  УМК «Дубове» (вул. С. Петлюри, 64), тел.: 64-03-47.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне