Триває відновлення мосту через річку Вовчок у Михайлівці

Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області
В рамках експлуатаційного утримання, Служба відновлення у Хмельницькій області системно ремонтує аварійні штучні споруди під час воєнного стану, щоб не допустити ускладнень руху транспорту на державних дорогах.
 
Йдеться про мости, шляхопроводи та водопропускні труби, які мають критичне значення для збереження безпечного проїзду автошляхами.
 
В зв’язку із значною зношеністю за понад 40 років експлуатації, вирішено привести до належного стану 12-метрову мостову переправу через став річки Вовчок у селі Михайлівка, Розсошанської сільської громади Хмельницького району.

Що уже зроблено на об’єкті? 

Проведено відновлення кам’яної кладки берегових та проміжних опор та оштукатурювання місць відновлення цементним розчином.
 
На одній з берегових опор має влаштуватись пояс фундаменту з бетону, підсилений армуванням в опалубці.
 
Об’єкт потребував термінового ремонту, адже на підходах до мосту утворились розмиви, що могли б спричинити руйнування конструкції двох опор, та як наслідок, частини конструкції мосту.
 
На даний час, підрядник облаштовує просторовий каркас армування поясу фундаменту, а також кам’яну кладку на продовжені відкрилка берегової опори для упору та підсипки ґрунту у відкіс підходу до мосту в місці розмиву.
 
Окрім підсилення опор та укріплення відкосів насипу на підходах до штучної споруди, також у планах:
  • влаштування відсутнього з однієї сторони перильного огородження;
  • розчищення наносу ґрунту та бруду з мостового полотна, тобто проїзної частини.
На підходах до штучної споруди встановлено дорожні знаки 3.15 та 3.16 з показниками обмеження загальної маси транспортних засобів та навантаження на одну вісь.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне