Тривають перевірки підприємств-водокористувачів Хмельниччини

Фото: https://www.forbes.com/

На виконання доручення Прем’єр-міністра України Дениса ШМИГАЛЯ, спеціалісти Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області здійснюють позапланові перевірки підприємств-забруднювачів поверхневих водних об’єктів Хмельниччини.

Станом на 11 листопада 2021 року, з 22 визначених суб’єктів господарювання вже перевірено 10 підприємств. Також, керівництво одного підприємства, незважаючи на законні вимоги, не допустило посадових осіб Держекоінспекції до фактичного проведення перевірки.

«Найчастіші порушення, що фіксують інспектори під час перевірок, це – порушення правил експлуатації очисних споруд, перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин у скидах а також водокористування без відповідних дозвільних документів.» – зазначає начальник Держекоінспекції у Хмельницькій області Андрій МАРТИНОВ.

На підставі виявлених порушень до адміністративної відповідальності вже притягнуто 16 посадових осіб. У сфері охорони водних ресурсів, перевірені суб’єкти господарювання завдали майже 400 тисяч гривень збитків.

Наразі позапланові перевірки підприємств, що здійснюють водокористування тривають іще на 11 об’єктах.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне