Цьогоріч Хмельниччина відкриє лише 525 місць у дитсадках замість запланованих 955

Фото: www.grebenka.com

У 2019 році із запланованої кількості додаткових місць у дошкільних закладах Хмельницької області буде створено 525 або 55% від затверджених прогнозованих показників.

Про це зазначено в інформації департаменту освіти і науки ОДА.

Згідно з Планом дій на 2017-2019 роки щодо поетапного створення додаткових місць у закладах освіти для дітей дошкільного віку, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 6 грудня 2017 року, в області передбачено створити 955 додаткових місць, з яких на 1 липня створено лише 45 (відкрито дошкільні групи у Деражнянському районі та Полонській міській об’єднаній територіальній громаді.

Також з 1 вересня цього року запрацює дошкільний заклад у хмельницькому мікрорайоні Озерна на 215 місць. Ще 265 місць планується створити до кінця року шляхом відкриття дошкільного закладу в с. Давидківці Хмельницького району, створення дошкільних відділень при Андрійковецькій школі Розсошанської ОТГ, Полонській ЗОШ І-ІІ ступенів № 6 та відкриття 6 додаткових груп (м. Старокостянтинів – 4, по 1 – у Деражнянському районі, Красилівській міській ОТГ).

Разом з тим, у зв’язку із недостатнім фінансуванням цьогоріч буде відкладено будівництво дошкільного закладу у Кам’янці-Подільському та реконструкцію приміщень під дитячий садок у Красилівській, Полонській міських, Маківській сільській, Смотрицькій селищній ОТГ.

Наразі найбільша черга з влаштування дітей до закладів дошкільної освіти у Хмельницькому – близько 1300 дітей, Полонській – 190, Красилівській – 98 міських, Понінківській селищній – 86 дітей ОТГ.

Проблемою залишається перевантаження дітьми дошкільних закладів у містах, де в середньому на 100 місць зареєстровано 137 дітей, найбільше у містах Хмельницький – 165, Славута – 144, Кам’янець-Подільський – 138.

Інформує Незалежний громадський портал 

Нагадаємо, що на яскраву казкову ілюстрацію перетворилися стіни хірургічного відділення Хмельницької міської дитячої лікарні. Воно — єдине в області, яке надає юним пацієнтам і спеціалізовану, і допомогу. А відтепер — ще й єдине, де було реалізовано соціальний проект “Кольоровий світ дитинства”.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне