ЦВК сформувала 17 територіальних виборчих комісій на Хмельниччині

Фото: ЦВК

Центральна виборча комісія утворила та сформувала склад 532 територіальних виборчих комісій (ТВК) на місцеві вибори, які відбудуться 25 жовтня 2020 року.

Про це свідчить постанова ЦВК від 10 серпня.

tvk

У Хмельницькій області сформовано 17 ТВК. Більшість у керівних органах отримала провладна партія “Слуга народу” (9 голів комісій, 3 заступників голів і 5 секретарів комісій), партія “Солідарність жінок України” (4 голів; 4 заступників і 8 секретарів), партія “Голос” (3 голів, у тому числі квота голови обласної комісії; 4 заступника і 3 секретаря).

Водночас ЦВК відхилила ряд кандидатур за квотами різних партій через невідповідність вимогам Виборчого кодексу України. Зокрема, це стосується Хмельницької обласної регіональної партійної організації партії “Команда Симчишина”, яка запропонувала кандидатку до Хмельницької районної виборчої комісії. Підставою для відхилення послужила частина 9 статті 203 Виборчого кодексу.

Крім цього, як виявилося, така ж доля спіткала двох кандидатів до Миколаївської обласної виборчої комісії за квотою Миколаївської обласної регіональної парторганізації партії “Команда Симчишина”. Тут осередок не дотримався норм статті 203 Виборчого кодексу і статті 10 Закону України “Про політичні партії в Україні”.

Як писав НГП, 5 серпня політична партія “Команда Симчишина”, у назві якої використовується прізвище міського голови Хмельницького, зареєструвала обласну регіональну партійну організацію.

Нагадаємо, що Центральна виборча комісія призначила на неділю, 25 жовтня 2020 року перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів в усіх 24 областях України.

На Хмельниччині місцеві вибори відбудуться у 60 територіальних громадах.

Ддерело НГП

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне