У 2022 році офіс найбільшої ІТ-компанії України з’явиться у Хмельницькому

Фото: https://khm.gov.ua/

Щорічне зростання ІТ-галузі, яке прискорилося з початком пандемії, заохочує компанію звертати увагу на нові міста. Розширюючи свою присутність в країні, міжнародна компанія ЕРАМ планує на початку 2022 року відкрити новий офіс у місті Хмельницькому. Він стане дев’ятим представництвом в Україні. Причини такого кроку – економічний потенціал міста, наявність технологічних осередків у вигляді вишів, а також трьох десятків спеціалістів, які вже співпрацюють з компанією.

Ідея щодо розширення представництва компанії в центральній частині країни, на Поділлі, з’явилася цього року і відразу перейшла в стан реалізації.

«З початком віддаленої роботи ми помітили, що до ЕРАМ в регіоні приєдналися чимало фахівців саме з Хмельницького. З іншого боку, наші прогнози про потенціал міста підтвердив нещодавній рейтинг українського Forbes – місто увійшло в десятку кращих для ведення бізнесу в Україні. Про сприятливий бізнес-клімат також свідчать результати осіннього дослідження «Індекс конкурентоспроможності міст України». Нам цікава ця локація і в наших планах – збільшити команду у кілька разів вже наступного року. Наразі ми запрошуємо до співпраці фахівців буквально всіх ІТ-напрямків», – ділиться планами Сергій Редько, керівник ЕРАМ в регіоні.

Також серед ключових ІТ-напрямків, на яких сфокусується компанія у Хмельницькому, – Frontend-розробка, мобільна розробка, а також «класичні» Java, Business Analysis, Project Management. Сьогодні в Хмельницькому з ЕРАМ співпрацюють близько 30 фахівців. Для організаційних потреб в приміщенні IT Sense Global вже відкрито коворкінг компанії. Запуск повноцінного офісу заплановано на початок 2022 року. Наразі триває етап вибору відповідного приміщення.

Хоча ЕРАМ лише планує відкриття офісу, взаємодія з містом вже відбувається. Як глобальний відповідальний бізнес ЕРАМ має кілька ключових напрямків, серед яких – підтримка громад та навчання молоді, зокрема і через співпрацю з вищими навчальними закладами. В жовтні експерти-практики компанії вже провели онлайн-лекції для студентів Хмельницького національного університету, також розповіли про навчальні програми ЕРАМ University як додаткову можливість для отримання сучасних знань».

Для досвідчених ІТ-спеціалістів провели конференцію Alpha Conference з доповідями від UX-дизайнерів, бізнес-аналітиків, проєктних менеджерів та ін. Хмельницьких старшокласників, які цікавляться сферою технологій, запрошують на безкоштовну 3-місячну програму Pre-Junior School, яка дозволить ознайомитися з сучасними ІТ-професіями, а також глибше ознайомиться з хмарними сервісами, мовою #C та основами вебдизайну.

Спільно з міською владою та громадою розглядається перелік сфер, в яких компанія та місто можуть співпрацювати: мова і про передачу техніки навчальним закладам, і про розвиток професійних ІТ-спільнот на базі вишів, і про цифровізацію послуг для мешканців міста.

Компанія EPAM Systems Inc. (NYSE: EPAM) заснована в 1993 році і сьогодні є передовим розробником цифрових платформ, продуктів, складних дизайнів і програмних рішень. Використовуючи свій багаторічний технологічний досвід і компетенції у сфері консалтингу, дизайну та інноваційних стратегій, EPAM тісно співпрацює зі своїми клієнтами для створення передових рішень, які перетворюють складні бізнес- задачі на реальні бізнес-можливості. Команди професіоналів EPAM працюють із замовниками в понад 35 країнах у Північній Америці, Європі, Азії і Австралії. EPAM стала однією з чотирьох технологічних компаній, які входять до списку Forbes “25 публічних технологічних компаній із найбільш швидким розвитком» кожен раз починаючи з 2013 року, а також визнана лідером в індустрії ІТ-сервісів у списку Fortune “100 компаній, які швидко зростають” у 2019 і 2020 роках. Більше про EPAM на сайті http://www.epam.com/ або сторінці Facebook.

 
 
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне