У Білогір’ї засудженого за ухилення від сплати штрафу покарали ще й обмеженням волі

Інженер технічного нагляду сприяв у заволодінні підрядником бюджетних коштів, виділених на ремонт спортзалу школи
Фото: risu.org.ua

Білогірський районний суд визнав винним жителя Білогірського району у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 389 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати штрафу особою, засудженою до цього виду покарання). Та за сукупністю вироків засудив його остаточно до 2 років обмеження волі й 11050 гривень штрафу. Щоправда, як інформує прес-служба Хмельницького апеляційного суду, від відбування покарання у виді обмеження волі чоловіка звільнили на 1 іспитовий рік.

«Відповідно до ч. 3 ст. 72 КК України покарання у виді штрафу в розмірі 650 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 11050 гривень, виконувати самостійно», – зазначено у вироку, яким суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладеної між обвинуваченим та прокурором. Згідно з документом, чоловік повністю визнав свою вину і погодився на обумовлене покарання.

Як встановив суд, до 11050 гривень штрафу 53-річний мешканець села на Білогірщині був засуджений вироком Сєвєродонецького міського суду Луганської області від 2 грудня 2015 року за частиною 3 статті 402 Кримінального кодексу України (непокора, вчинена в умовах особливого періоду, крім воєнного стану). Утім, маючи реальну можливість сплатити штраф, ухилявся від цього майже 3 роки.

Нагадаємо, що керівника будинку-інтернату, якого підозрюють у розтраті бюджетних коштів, чекає суд. Встановлено, що директором будинку-інтернату, з метою розтрати бюджетних коштів,  упродовж 2011-2013 років на державне утримання фактично зараховано 16 громадян. Вони постійно чи тимчасово проживали на території Хмельниччини та не мали права на таке утримання.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне