У Чемерівцях суд звільнив від відповідальності підозрюваного у незаконному поводженні зі зброєю та боєприпасами

35
Фото: gp.gov.ua

«Клопотання прокурора задовольнити. Б. звільнити від кримінальної відповідальності за ч. 1 ст. 263 КК України на підставі ч. 3 ст. 263 КК України, в зв’язку із добровільною здачею органам влади вогнепальної зброї. А кримінальне провадження – закрити», – таку ухвалу постановив Чемеровецький районний суд.

Згідно із судовим рішенням, 50-річного раніше судимого жителя села Чемеровецького району правоохоронці підозрювали у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України. А саме носіння, зберігання та придбання вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

Проте чоловік добровільно здав боєприпаси поліції. Тож прокурор звернувся до суду з клопотанням про звільнення його від кримінальної відповідальності за інкримінований злочин.

Як встановив суд, підозрюваний знайшов 33 придатних для стрільби набої нарізної стрілецької вогнепальної зброї різних калібрів 2 вересня 2019 року в лісовому масиві поблизу с. Чорна Чемеровецького району.

 Довідково: Відповідно до частини 3 статті 263 Кримінального кодексу України, звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка вчинила злочин, передбачений частинами першою або другою цієї статті, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Ухвала не набрала законної сили і може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне