У Чемерівцях взяли під домашній арешт чоловіка, який хотів підкупити начальника поліції

11
Фото: kma.court.gov

Слідчий суддя Чемеровецького районного суду взяв під цілодобовий домашній арешт підозрюваного у передачі неправомірної вигоди начальнику Городоцького відділу поліції. Чоловіку вже вручили повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченому частиною 3 статті 369  Кримінального кодексу.  Згідно із документом він звернувся до керівника органу із пропозицією за 400 доларів США повернути затриманий поліцією автомобіль. Про це повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Слідчий просив, аби підозрюваного взяли під варту, а той – щоб застосували до нього запобіжний захід у виді домашнього арешту. Слідчий суддя встановив наявність ризиків, що підозрюваний може переховуватись від слідства та вчинити інше правопорушення. Однак, ні слідчий, ні прокурор не довели у судовому засіданні, що застосування більш м’якого запобіжного заходу, ніж тримання під вартою, не здатне запобігти цим ризикам.

Суддя врахував, що підозрюваний має постійне місце проживання і стійкі соціальні зв’язки, і послався на практику Європейського суду з прав людини щодо позбавлення свободи. Відтак, застосував до підозрюваного домашній арешт строком на 60 діб.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, що 22-річному чоловікові дали 2 роки іспитового строку за смертельне ДТП. Ізяславський районний суд визнав хлопця винуватим у вчиненні злочину, передбаченому частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу – порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого. Від 3 років і 6 місяців ув’язнення його звільнили з випробуванням. Відтак, призначили 2 роки іспитового строку і 100 тисяч гривень морального відшкодування дружині загиблого.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне