У День пам’яті та примирення до меморіальних знаків поклали квіти міські та обласні чиновники

55
Фото: adm-km.gov

Друга світова війна – рубіжна й найжорстокіша подія в історії сучасного світу. В неї було втягнуто 67 держав, 80% населення земної кулі,  тривала вона довгих 6 років. У цій війні загинуло близько 60 млн осіб, не говорячи вже про поранених і тих, хто безвісти пропав. Лихо й страждання, які пережили люди, незмірні.

9

adm-km.gov

Україна втратила п’яту частину населення: близько 3млн. чол. На фронтах, і 5,5млн. у зоні окупації. Міста обезлюдніли і лежали в руїнах. Понад 10 млн. жителів України залишились без даху над головою і жили в непристосованих приміщеннях та землянках. Немає на українській землі родини, у літописі якої не залишила трагічні сторінки та жахлива війна.

4

khm.gov.

Сьогодні, як повідомляє прес-служба Хмельницької ОДА, у День пам’яті та примирення та 75-ї річниці вигнання нацистів з України, голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий, голова обласної ради Михайло Загородний, міський голова Олександр Симчишин, представники духовенства, керівники силових структур, обласних установ та організацій, ветерани та громадськість міста поклали вінки та квіти до  меморіального комплексу на військовому кладовищі.

777

adm-km.gov

Учасники заходу схилили голови перед українськими героями, які відважно й самовіддано боролися з нацизмом, хто своєю стійкістю, мужністю і самовідданістю на полях битв і на трудовому фронті в ім’я перемоги показали істинний приклад патріотизму.

88

adm-km.gov

Великими людськими втратами, заплатив народ України за право жити і працювати на своїй землі, бути вільною та єдиною нацією.

22

khm.gov

Також представники керівництва області та міста, ветерани та громадськість вшанували загиблих воїнів покладанням квітів та вінків біля Вічного вогню та Меморіалу Слави.

10

adm-km.gov

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне