У день виборів на Хмельниччині працюватимуть 252 особи, з них 56% – жінки

1
Фото: oporaua.org

Для виборів Президента України на Хмельниччині утворено сім окружних виборчих комісій, у яких працюватиме 252 особи – представники 37 кандидатів. Попередній досвід роботи у виборчих комісіях мають 58 (23%) із них. За інформацією Громадянської мережі ОПОРА, більшість членів комісій становлять жінки – їх 56%.

Постановою Центральної виборчої комісії від 18 лютого 2019 року № 331 «Про утворення окружних виборчих комісій з виборів Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року» у Хмельницькій області створено сім окружних виборчих комісій.  У цих комісіях працюватиме 252 представники 37 кандидатів на посаду Президента України.

Водночас Олександр Ващенко матиме свого представника лише у одній ОВК області – у 187 виборчому окрузі. Юрій Кармазін – у шести з семи ОВК. Позаяк його представника не зазначено у складі виборчої комісії 193 виборчого округу. Представники інших 35 кандидатів працюватимуть у кожній з 37 комісій.

Не матимуть своїх представників у ОВК Хмельниччини згідно з додатками до постанови такі кандидати, як Геннадій Балашов, Інна Богословська, Дмитро Гнап, Дмитро Добродомов, Ілля Кива, Аркадій Корнацький та Сергій Кривоніс.

Відповідно до аналізу складу ОВК в області за гендерною ознакою більшість членів комісій становитимуть жінки. Так, у ОВК Хмельниччини працюватимуть 111 (44%) чоловіків та 141 (56%) жінка. З-поміж голів комісій переважають чоловіки (4 чоловіків і 3 жінок); заступниками голів комісій визначено здебільшого жінок (4 жінок і 3 чоловіків); секретарями – так само жінок (5 жінок і 2 чоловіків).

Попередній досвід роботи у виборчих комісіях мають 58 (23%) членів ОВК Хмельниччини.

Відповідно до ч. 2, 3 ст. 22 Закону України «Про вибори Президента України» окружна виборча комісія утворюється Центральною виборчою комісією не пізніш як за сорок днів до дня виборів у складі голови, заступника голови, секретаря та інших членів комісії у кількості не менше дванадцяти осіб. Подання стосовно кандидатур до складу окружних виборчих комісій (по одній особі до однієї виборчої комісії від одного кандидата) вносяться кандидатами на пост Президента України, які зареєстровані у Центральній виборчій комісії. Подання стосовно кандидатур до складу окружних виборчих комісій вноситься до Центральної виборчої комісії на паперових носіях та в електронному вигляді не пізніш як за сорок п’ять днів до дня виборів за підписом кандидата на пост Президента України або його уповноваженого представника у Центральній виборчій комісії.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне