У Держпродспоживслужбі Хмельниччини спростували фейк про сир зі стафілококом, який міг потрапити у продаж

Фото: ілюстративне

У мережі інтернет поширюється неправдива інформація щодо небезпечного сиру зі стафілококом, який потрапив на прилавки експортом із Франції.

19 грудня 2023 року Держпродспоживслужба отримала інформаційне повідомлення по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) № 2023.8743 стосовно виявлення патогенного мікроорганізму «стафілокок коагулазопозитивний» в сирі, що експортувався з Франції.

Проте в повідомленні № 2023.8743-fup 1 зазначено, що розповсюдження сиру відбулось до Бельгії, Іспанії та Великобританії. Крім цього, підтверджуючих документів стосовно відправлення партії сиру до України надано не було, інформують у відомстві.

20 грудня 2023 року Держпродспоживслужбою надіслано запит команді RASFF при Європейській Комісії стосовно уточнення експорту сиру з ЄС до України та отримано відповідь, що даний вантаж до України не відправлявся.

Держпродспоживслужба наголошує, що RASFF портал є відкритим для споживачів, тому інформаційні повідомлення можуть використовуватися для дезінформації суспільства в Україні і варто довіряти лише перевіреній інформації опублікованій на офіційних джерелах Держпродспожислужби.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне