У Дунаївцях оштрафували на 17 тис. грн чоловіка, який мав бути на самоізоляції, але вживав з другом пиво

Фото: https://promin.cv.ua/

Дунаєвецький районний суд визнав винним і оштрафував на 17 тис. грн місцевого мешканця, який порушив умови самоізоляції.

Про це свідчить постанова суду від 4 травня.

За матеріалами справи 21 квітня о 10 год. 00. хв порушник, будучи особою, яка підписала інформовану згоду на карантин, не зважаючи на проведені профілактичні бесіди працівників поліції, покинув місце самоізоляції і перебував у громадському місці без засобів захисту, чим порушив підпункт 4 постанови Кабінету Міністрів від 11 березня 2020р. № 211, ст. 29 ЗУ «Про захист населення від інфекційних хвороб» та вимоги Постанови №2 Головного державного лікаря України від 21.03.2020 р.

У судовому засідання чоловік визнав вину і щиро розкаявся.

Суд з’ясував, що 13 квітня порушник підписав інформовану добровільну згоду на проведення протиепідемічних та/або профілактичних заходів під час перетину державного кордону. Зокрема, він погодився на власну самоізоляцію протягом 14 діб, починаючи з 13 квітня 2020 року.

Це підтверджується як самою інформованою згодою, так і його письмовими поясненнями від 21 квітня, у яких він зазначив про те, що дійсно порушив умови самоізоляції, повертався додому від сина та по дорозі зустрів товариша, з яким вирішив випити пива та запросив його додому, де проходив самоізоляцію.

Усні пояснення особи, яка притягується до адмінвідповідальності щодо порушення самоізоляції суд визнав неповажними, а саме необхідність придбати пиво та провести час з другом, з яким він вживав алкогольні напої.

“Враховуючи обставини та характер вчиненого адміністративного правопорушення, його наслідки, особу правопорушника, вважаю, що достатнім та необхідним для виховання особи правопорушника, а також запобігання вчиненню ним нових правопорушень, буде адміністративне стягнення у вигляді штрафу на суму 17 тис. грн”, – сказано у постанові суду.

Джерело: НГП

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне