У ГУНП в Хмельницькій області відбулась зустріч працівників поліції з ромами

У Головному управлінні Нацполіції в Хмельницькій області працівники управління превентивної діяльності зустрілися з представниками національної меншини ромів та обговорили їхні проблеми.
Фото: hm.npu.gov.ua

У Головному управлінні Нацполіції в Хмельницькій області працівники управління превентивної діяльності зустрілися з представниками національної меншини ромів та обговорили їхні проблеми.

На Хмельниччині на даний момент налічується 130 місць компактного проживання ромських родин та одне місце тимчасового проживання безпосередньо в обласному центрі. Загальну кількість ромів, які мешкають в області, вкрай важко підрахувати через постійні міграційні процеси всередині спільноти.  Але за приблизними підрахунками, їх налічується близько 950 осіб, з яких понад 350 — це діти.

У поліції зазначають, що на Хмельниччині, на відміну від ряду інших областей, фактів посягання на життя та здоров‘я осіб ромської національності зафіксовано не було. Аби цього не трапилось і в майбутньому, правоохоронці регулярно проводять роз‘яснювальну роботу як серед ромів, так і серед представників радикально налаштованих угруповань.

hm.npu.gov.ua

Зі свого боку представники ромської общини відзначають, що задоволені роботою поліції. Вони часто спілкуються зі своїми дільничими інспекторами, які регулярно навідуються до осередків їхнього проживання і надають консультації та різноманітну допомогу.

Цього разу працівники УПД детальніше розповіли гостям про можливості працевлаштування. Також наголосили на дотриманні транспортної дисципліни та про зміни в законодавстві, що стосуються насильства в сім’ї та покарання за булінг.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Нагадаємо, що в одній із шкіл Нетішина розпорошили газ. Подія сталася на третьому поверсі навчального закладу. Усіх дітей евакуювали. Четверо із них звернулися до місцевої лікарні із подразненням верхніх дихальних шляхів. Працівники Нетішинського відділення поліції встановлюють порушника та з’ясовують усі обставини події.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне