У Кам’янці-Подільському поліція затримала крадія-гурмана

1
Фото: lutsk.rayon.in.ua

Працівники Кам‘янець-Подільського відділу поліції затримали 21-річного місцевого мешканця за крадіжки алкоголю та солодощів з двох магазинів міста. Про це повідомляє сайт ГУ НП у Хмельницькій області.

Як пояснив правоохоронцям юнак, йому дуже хотілося випити спиртного, а грошей не було, тож в одному з великих супермаркетів він вкрав пляшку дорогого лікеру.

Схоже, напій хлопцеві прийшовся до смаку, бо за кілька тижнів він вкрав пляшку такого ж алкогольного напою у іншому магазині. Щоправда, цього разу прихопив і вишукану закуску до спиртного — дві шоколадки.

За даними фактами відкрите кримінальне провадження за ч. 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).

Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді виправних робіт на строк до двох років або позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, що за неоформленого працівника власника магазину оштрафовано на 125 тисяч гривень. Керівництвом Управління Держпраці у Хмельницькій області на підставі акта інспекційного відвідування винесено постанову про накладення штрафу на фізичну особу-підприємця у розмірі 125 190 гривень. Під час інспекційного відвідування, в одному із магазинів Хмельницького знаходився продавець. Він  реалізовував продукцію. Однак, підприємцем не було надано жодних документів, які б підтверджували, що трудові відносини між ним та працівником оформлено. Крім того, власник магазину пояснив, що дана особа підміняла тимчасово його працівника на посаді продавця. Відповідно до статті 265 Кодексу законів про працю України за кожного неоформленого працівника передбачений штраф. Він становить 30-кратний розмір встановленої мінімальної заробітної плати.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне