У Кам’янці-Подільському представили артефакти, виявлені на території давніх пам’яток, яким загрожує знищення

Фото: музейне

У Музеї старожитностей Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника відкрилася виставка “З поля до музею”, на якій представлені артефакти, виявлені, зокрема, на території давніх пам’яток, яким загрожує знищення.

“Це виставка знахідок археологічної експедиції Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника за польовий сезон 2023 року. Там представлені понад 80 артефактів, починаючи від кам’яної доби і до часів Київської Русі. Усі вони виявлені на території Кам’янець-Подільського району”, – повідомив молодший науковий співробітник Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника та начальник його археологічної експедиції Євгеній Левінзон.

Серед артефактів найбільше матеріалів трипільської культури – зразки жіночих фігурок та розписного посуду. Окрім того, представлені знаряддя праці доби палеоліту, йдеться у повідомленні «Укрінформу».

“Важливо, що цей матеріал, зокрема, із пам’яток, які перебувають на межі знищення. Це поселення Кубачівка, яке руйнується кар’єром, поселення в Старій Ушиці, що затоплене Дністровським водосховищем і сильно розмивається, поселення у Малинівцях. Якби ми ці матеріали не виявили, вони були б втрачені”, – додав начальник експедиції.

Виставка “З поля до музею” діятиме до середини березня.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне