У Кам’янці-Подільському відкрили символічну скульптуру “Закрите небо”

Фото: пресслужба Кам’янець-Подільської МР

У День пам’яті й примирення в Кам’янці-Подільському відбулося відкриття скульптурної композиції “Закрите небо”. Встановили її у сквері “Гунські криниці”. А виготовили відомі чи не на увесь світ місцеві майстри, повідомляє інформаційний портал ХМ-ІНСАЙД.

“Рівно місяць тому знані своїми роботами від Канади до Польщі кам’янецькі скульптори Андрій Кліщ та Сергій Кляпетура почали створювати цю скульптуру. Вона уособлює культурний спротив України проти трагічних подій і все ж заради життя”, – йдеться в повідомленні міськради.

За словами співавтора Андрія Кліща, керівник благодійного фонду “SOS” Анатолій Ковальский запропонував зробити скульптуру на тему дня: не то війни, не то надії на перемогу. Тож дует митців не випускав із рук бензопилу 20 днів поспіль, аби містяни і переселенці змогли вперше побачити інсталяцію саме 8-го травня.

Дерев’яна скульптура з птахом-ангелом у людській подобі, крила якого підтримують великі мужні руки наших захисників, є уособленням стійкості українського народу, а також нагадує про Героїв, які тримають над нами небо. В нижній частині композиції розміщена лавка. На ній вирізьблено рядок з відомого вірша Тараса Шевченка: “…а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі…”

Зазначається, що у відкритті скульптури взяли участь радниця прем’єр-міністра України Ольга Лугач, міський голова Михайло Посітко, очільник БФ «SOS” Анатолій Ковальський та автори твору.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне