У Хмельницькій області закриваються відділення “Укрпошти”. Депутати підготували звернення до Зеленського

Фото: ІЛЮСТРАТИВНЕ

На розгляд чергової сесії Хмельницької облради, яка відбудеться 22 грудня, виноситься зверення до президента України та Голови Верховної ради України щодо недопущення закриття стаціонарних поштових відділень «Укрпошти» в області.

Автором звернення є депутат ради Руслан Скримський. Він зазначив, що уряд ухвалив постанову від 29.03.2021 № 277 «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України», відповідно до якої пенсіонерів, які отримують пенсії через «Укрпошту», переведуть на обслуговування в банках.

“Тобто в селах, де мешкає менше двох тисяч осіб, планують закрити поштові відділення. Листоношів замінять на «мобільні пошти», які приїздитимуть кілька разів на місяць. Люди похилого віку, не лише в нашій області, а й по всій Україні, збентежені тим, що не зможуть отримати пенсії, оплатити комунальні послуги. Їм зручно працювати із листоношами, які приносять пенсію додому та одразу дають квитанцію про оплату. Крім того, у поштарів можна було придбати друковану періодику тощо”, – сказано у зверненні, яке депутати ради повинні ще проголосувати на сесії.

ukrposhtaa
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне