У Хмельницькій ОДА презентують концепцію реконструкції аеропорту під сучасний міжнародний вантажно-пасажирський хаб

Фото: https://ngp-ua.info/

У четвер, 23 грудня, у Хмельницькій ОДА презентують концепцію реконструкції аеропорту під сучасний міжнародний вантажно-пасажирський хаб, інформує НГП.

Проєкт презентуватимуть керівники турецьких компаній «YILDIZLAR Construction and Trade Inc.» та «ENEZ Construction Industry and Trade Inc.», а також «Держзовнішінформ» Мінекономіки України спільно з «Міжнародним Центром Сприяння підприємництву».

Слід наголосити, що ця зустріч стала можливою завдяки зацікавленості керівництва облдержадміністрації, облради та мерії м. Хмельницького у відродженні аеропорту та його перетворення у потужний вантажно-пасажирський хаб, який надасть регіону значні фінансові надходження та створить нові робочі місця.

За словами Голови Міжнародного Центру Володимира Пахнія, спільними зусиллями з турецькою стороною були зроблені економічні та транспортно-інфраструктурні дослідження, які показали велику нехватку у аеропортових вантажних терміналах в Україні та їх відсутність на Західній Україні.

І це при щорічному зростанні вантажних міжнародних перевезень та буму Інтернет-торгівлі.

Водночас, сьогодні мешканці Хмельницької, Вінницької, Тернопільської, Рівненської областей вимушені користуватись віддаленими для них аеропортами Києва або Львова. А чернівчани взагалі користуються летовищами Кишинева та румунської Сучави.

Саме тому розташування Хмельницького аеропорту у центрі Західної України й обумовлює будівництво міжнародного вантажно-пасажирського хабу, який розв’язує усі ці проблеми.

У презентації також візьмуть участь представники великого вітчизняного та закордонного бізнесу, які виявили зацікавленість у розбудові та функціонуванні міжнародного аеропорту.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне