У Хмельницькому автоінструкторка заплатить великий штраф за вимагання 2,9 тис. грн хабара

Фото: https://ngp-ua.info/

Хмельницький міськрайонний суд оштрафував на 34 тис. грн водія-інструкторку автошколи приватного підприємства «Люкс авто», яку визнано винною у шахрайстві та вимаганні неправомірної вигоди.

Про це свідчить вирок від 17 січня, інформує НГП.

Наприкінці вересня 2021 року обвинувачена з метою власного збагачення вирішила ввести в оману учня автошколи і почала вимагати 2,9 тис. грн хабара. За ці кошти автоінструкторка начебто повинна була вплинути на службових осіб сервісного центру, щоб він успішно склав іспит на право керування транспортними засобами і  отримав посвідчення водія категорії «В».

Однак чоловік проігнорував таку пропозицію та вирішив скласти іспит самостійно, використовуючи свої знання та вміння з керування транспортного засобу. У результаті вказаний іспит провалив. Повторна спроба здачі практичного іспиту була запланована на 29 жовтня.

Напередодні повторного заліку обвинувачена знову нагадала про суму хабара. Після чого чоловік висловив готовність передати неправомірну вигоду.

У день складання практичного іспиту з водіння чоловік передав гроші автоінстукторці. Це відбулося на майданчику територіального сервісного центру, що на вул. Західно-Окружна у Хмельницькому. Далі її “на гарячому” викрили поліцейські.

https://ngp-ua.info/

Обвинувачена уклала з прокурором угоду про визнання винуватості. Згідно з нею, сторони узгодили покарання – 34 тис. грн, яке у підсумку затвердив суд.

Крім цього, автоінструкторка заплатить 4,2 тис. грн  за проведення експертизи.

Треба наголосити: початкова підозра працівниці автошколи була оголошена за ч.5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Однак до суду слідство направило обвинувальний акт за статтями Кримінального кодексу, які передбачають покарання, не пов’язане із ув’язненням.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне