У Хмельницькому біля школи стався витік газу: подробиці надзвичайної ситуації

Фото: Суспільне

Про це Суспільному розповіла мати п’ятикласника згаданої школи Ірина.

За її словами, сьогодні близько опівдня у батьківському чаті їхнього класу вчителька написала повідомлення, аби батьки забрали дітей зі школи додому через надзвичайну ситуацію, яка сталася біля школи, а саме витік газу.

“Син ще о десятій телефонував мені, скаржився на головний біль та нудоту. Я попросила сходити до шкільної медсестри після уроку, аби вона його оглянула. А потім класна керівниця повідомила вже нам про витік газу. Гадаю, погіршення самопочуття у сина сталося саме через цю ситуацію, було невеличке отруєння газом”, — каже Ірина.

Витік газу неподалік школи №21 підтвердив Суспільному заступник Хмельницького міського голови Михайло Кривак. За словами чиновника, в самому приміщенні школи витоку не було, але задля безпеки учнів батьків попросили забрати дітей додому.

“Пошкодження газової системи сталося біля школи, але оскільки запах газу було чути і в самому навчальному закладі, то вирішили не ризикувати і відправити дітей додому, припинивши на сьогодні навчальний процес. Також було сьогодні припинено навчання і в Хмельницькій початковій школі №3, яка знаходиться поруч”, — каже Михайло Кривак.

Зі слів прессекретаря АТ “Хмельницькгаз” Лесі Андрейко, на проспекті Миру, в районі СЗОШ №21, наразі працюють відповідні аварійні служби, газівники ліквідовують аварію у газовій мережі.

“Це рядова ситуація, яка подекуди стається у газовому господарстві. Оскільки газові мережі прокладалися ще у 60-тих роках минулого століття, то з часом стаються аварійні ситуації, які наші працівники ліквідовують. Відчувши різкий запах газу, перехожі зорієнтувалася в ситуації та зателефонували на службу “104”. Наші працівники буквально за вісім хвилин були на місці події та знайшли причину витоку газу. Це технічне пошкодження, яке вже усунуте”, — запевнила Суспільне Леся Андрейко.

Станом на 15:00 годину витік газу ліквідовано, життю та здоров’ю людей, за словами Лесі Андрейко, наразі нічого не загрожує.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне