У Хмельницькому білоруса підозрюють у виправдовуванні збройної агресії РФ

Фото: ілюстративне

У Хмельницькому повідомлено про підозру громадянину Білорусі, який публічно виправдовував збройну агресію РФ та поширював заклики до поділу України. За скоєне йому загрожує позбавлення волі на строк до п`яти років.

Про це повідомляє Хмельницька обласна прокуратура.

Як інформує відомство, прихильник злочинної політики Кремля проживає у Хмельницькому, де і потрапив у поле зору спецслужб.

“Зловмисником виявився 68-річний громадянин Білорусі, який вже понад 10 років проживає в Україні. Він відкрито підтримував дії російської влади та активно поширював антиукраїнські наративи. Через особисту сторінку у забороненій соціальній мережі “ВКонтактє”, фігурант висловлював сподівання на перемогу армії агресора та усіляко возвеличував окупантів, які “воюют так, чтобы сберечь объекты инфраструктуры, сберечь людей, максимально меньше нанести урон” і взагалі “особенностью русского солдата является то, что он несет мир и счастье всем народам”, — йдеться у повідомленні.

У своїх дописах, за версією досудового слідства, чоловік дискредитував українських захисників та військово-політичне керівництво держави, розпалював національну ворожнечу та ненависть.

За скоєне йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до п`яти років з конфіскацією майна або без такої.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне