У Хмельницькому можна безкоштовно обміняти старі лампи на світлодіодні

Фото: https://suspilne.media/

Обміняти лампи розжарювання на нові світлодіодні можна в усіх відділеннях “Укрпошти” обласного центру. Про це розповів директор Хмельницької філії акціонерного товариства “Укрпошта” Микола Громов. За його словами, такий обмін може зробити повнолітня людина. При собі потрібно мати документи. Як обміняти старі лампи на нові та з якою метою поводять цю програму, Суспільне дізнавалося.

Принесла п’ять старих працюючих ламп до відділення “Укрпошти” місцева жителька Олена Юріївна. Жінка каже, мала при собі документи – паспорт та ідентифікаційний код. За них отримає енергозберігаючі. Додає: завчасно не реєструвалася, бо у неї в застосунку “Дія” ще нема цієї програми.

Обмінює власні лампи й місцева жителька Людмила Шаліга. Своє рішення пояснює так: “Це економні лампи, а у мене світла багато. В мене з тоненьким цоколем є і зі звичайним, то замінюють на такі, які хочете. В мене в дочки лампочки всюди економні, то вона платить за електроенергію набагато менше, ніж я”.

У відділенні №7 “Укрпошти” почали обмінювати лампи розжарювання на нові світлодіодні 30 січня. За день люди принесли 99 ламп, натомість отримали нові, розповідає заступниця начальника відділення Наталія Коваль. За її словами, до відділення завезли 2800 ламп: “Єдине, що в кого немає ідентифікаційного кода з релігійних міркувань, тому ми не видаємо, бо програма просить його обов’язково. Одна людина може отримати 5 ламп. В програмі тільки один раз пускає, по коду воно відфільтровує”.

Безкоштовно обміняти лампи розжарювання на нові світлодіодні можна у всіх відділеннях “Укрпошти” обласного центру. Для цього принесені лампи мають бути справні. Про це розповів директор Хмельницької філії акціонерного товариства “Укрпошта” Микола Громов. За його словами, обмінють лампи, аби зекономити електроенергію. Це проєкт Всеукраїнський, який проводять за сприяння Європейського Союзу.

“Люди можуть отримувати лампи з цоколем Є27, Є17. Їх на місці перевіряємо. Якщо людина прийшла додому і ця лампочка нова світлодіодна чомусь не працює, впродовж місяця її можна обміняти, але це можна зробити один раз”, – каже Микола Громов.

Щоб отримати лампи, можна зареєструватися у застосунку “Дія” та замовити їх, або прийти одразу у відділення з документами, додає Микола Громов: “В нас є три етапи. Перший етап – місто Хмельницький, ми вже працюємо. Другий етап – це будуть районні центри, ми якраз здійснюємо поставку цих ламп туди. І третій етап – це безпосередньо села і пересувні відділення, які є по області”.

За його словами, кількість ламп, яку доставлять на Хмельниччину, залежить, зокрема, від кількості бажаючих їх обміняти. Старі лампи утилізують.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне