У Хмельницькому на кількох найбільших перехрестях обладнають світлофори, які працюватимуть під час блекауту

Фото: https://ngp-ua.info/

На кількох найбільших перехрестях  Хмельницького працюватимуть дорожні контролери – пристрої, які  управлятимуть світлофорами, коли не буде електропостачання.

Задля цього  комунальне підприємство “БРЕД” придбало чотири комплекти інверторів та акумуляторів, пише Проскурів.

Інвертор живиться від акумулятора і подає сигнал до дорожнього контролера, який під’єднаний до шафи світлофора і забезпечує його роботу до 7 годин без світла.

Такий спосіб живлення не потребує додаткового обслуговування, на відміну від генераторів. При появі світла батареї заряджаються автоматично. Для цього  достатньо 3-4 години, а працює таке обладнання як при 30-градусному морозі, так і в спеку +50.

«Після  масованих прильотів і  відключень  по всі країні світла, є дещо проблематично  закупити такі пристрої, але  нам вдалося знайти постачальників. Інвертори обійшлися міському бюджету в 100 тисяч гривень, але це ще не все обладнання. Все обладнання закупимо трішки згодом», – каже в.о. директора КП «БРЕД» Володимир Шваєнко.

За словами посадовця, релейні шафи управління світлофором  потрібно замінювати шафами безперебійного живлення.

Перший комплект  дорожнього контролера вже протестували. Його встановлять на перехресті Свободи – Подільської. Другий встановлять на перехресті Свободи-Шевченка.  Далі, каже Володимир Шваєнко,  ймовірно буде перехрестя Кам’янецька-Подільська. Впродовж  року місто закуповуватиме додаткові дорожні контролери, щоб  забезпечувати роботу світлофорів за відсутності світла.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне