У Хмельницькому облаштовують майбутній сквер

Фото: Суспільне Поділля

12 людей вийшли на прибирання території колишнього радгоспу у мікрорайоні Гречани, що у Хмельницькому. Про це для Суспільне Поділля розповів волонтер Павло Везденецький. За його словами, він є ініціатором створення на цьому місці скверу для відпочинку.

Віталій вийшов прибирати територію майбутнього скверу з сином і дружиною.

«Я у своєї однокласниці у Фейсбук побачив пост, що потрібна допомога, потрібно поприбирати цю місцину. І ми вирішили допомогти», – каже Віталій.

Як розповів мешканець мікрорайону Гречани Віктор Карван, за Союзу на цьому місці вирощували свійську птицю. Зараз, на його думку, тут було б чудово облаштувати сквер.

«Раніше сюди стікала вода і тому вирішити вирити такий ставок. Колись у ньому коропа розводили. А поруч невеличкий ставочок, де розводили мальок, для зариблення. Зараз було б добре зробити такий природний сквер тут. Для відпочинку ту дуже добре, тут багато птиці водиться», – розповідає Віктор Карван.

Ініціатор створення скверу, Павло Везденецький, пропонує назвати парк на честь героїв російсько-української війни.

«Це комунальна водойма. Земля навколо цієї водойми теж в комунальній власності. Я створив петицію, разом з друзями, для того, щоб зараз, в цей воєнний час ми призначили цю комунальну землю під створення комунально скверу. А після перемоги України, механізмом громадських слухань, ми визначимося з конкретною назвою», – каже Павло Везденецький.

За словами чоловіка, навколо водойми планують встановити баки для сміття. В майбутньому – розчистити водойму.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне