У Хмельницькому оголосили підозру домашньому кривднику, який порушив заборону суду наближатися до рідної матері

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

33-річний місцевий житель знехтував рішенням суду та попри заборону приходив до матері додому і продовжував вчиняти домашнє насильство. Тепер йому може загрожувати до шести місяців арешту або обмеження волі на строк до двох років.

Чоловік вчиняв психологічне насилля відносно своєї 53-річної матері. Постійні сварки, лайка та вимагання грошей не давали жінці спокійно жити. Правоохоронці неодноразово приїжджали на виклики й спілкувалися з правопорушником, складали адміністративні протоколи про домашнє насилля та навіть декілька разів виписували терміновий заборонний припис строком на 10 діб, який забороняв кривднику приходити до потерпілої. 

Та правопорушник продовжував знущатися над матір’ю. Врешті суд заборонив домашньому насильнику наближатися до матері ближче ніж на 500 м, а також контактувати із нею у будь-який спосіб протягом шести місяців. Однак навіть це не зупинило 33-річного сина, який не зважав на рішення суду і з’являвся у домі матері ще не один раз.

Тоді поліцейські відкрили кримінальне провадження за ст. 390-1 (Невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або непроходження програми для кривдників) Кримінального кодексу України. Дізнавачі за процесуального керівництва прокуратури вже оголосили чоловіку підозру. Максимальне покарання згідно санкції статті — 2 роки обмеження волі.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне