У Хмельницькому організували виставку спаленої російської техніки

Фото: https://suspilne.media/

Спалену російську техніку: танк та бронетранспортер виставили сьогодні в центрі Хмельницького. Їх привезли до обласного центру зі Сходу України. Також з передової планують довезти бойову машину піхоти.

Про це Суспільному розповів заступник керівника інформаційного відділу Хмельницької міської ради Віталій Підгайчук.

За його словами, спалена російська техніка напередодні Дня Незалежності – символ того, в якому вигляді вони зможуть зайти на територію України, зокрема, в західні міста.

https://suspilne.media/

Опівдні біля спаленої російської техніки в Хмельницькому – дітлахи, які вилазять на танк, роздивляються гармату, зазирають всередину бронетранспортера. Дорослі – просто фотографують та роблять селфі.

Танк та бронетранспортер, на яких російські війська приїхали на українську землю, мають свою історію потрапляння під приціл Збройних Сил України на передовій. Про них розповів Віталій Підгайчук:

«Танк Т64, який був знищений на Харківщині, до речі, хмельницькими захисниками, він атакував, намагався захопити Харків, перевтілений в трохи іншому вигляді. Також тут знаходиться БТР 80, теж на Харківщині його знищила артилерія. Окупанти намагалися замаскувати його, але нашою артилерією було його визначено».

https://suspilne.media/

Хмельничанка Єлизавета Брицька каже, для неї спалена техніка – символ якісної роботи українських захисників.

«Це дуже круто, щоб люди бачили, як наші воїни, наші сильні хлопці й жінки воюють, як вони привозять і вбивають цих окупантів», – сказала Єлизавета.

Хмельницький волонтер Олег Супрунов вважає, що виставка російської техніки може позитивно повпливати на свідомість громадян, які у місті, де немає активних бойових дій, потроху починають забувати про війну.

«Треба, щоб вони бачили, що ще далеко не кінець і кожен повинен хоч щось зробити. Коли я кажу «хоч щось», люди можуть подумати: «А що я можу, в мене грошей нема». Якщо кожен хоча б на годину піде в будь-який волонтерський центр і поплете сітки – повірте мені, ви зробите дуже велику допомогу ЗСУ», – говорить волонтер.

Спалену російську техніку приберуть з центру Хмельницького після святкування Дня Незалежності.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне