У Хмельницькому перед судом постане молодик, який підозрюється у контрабанді прекурсорів в особливо великих розмірах

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Нагадаємо, на початку березня цього року у Хмельницькому працівники управління протидії наркозлочинності разом зі слідчими СУ ГУНП в Хмельницькій області та колегами з УСБУ викрили місцевого мешканця, який займався збутом прекурсору через мережу Інтернет

24-річний молодик створив декілька інтернет-ресурсів, через які організував канал розповсюдження речовини «фенілнітропропен», яку використовують під час виготовлення небезпечного наркотика. 

Замовлення зловмисник відправляв покупцям поштовими службами по всій території України. 

Дилер продавав заборонену в обігу речовину по ціні 50 гривень за 1 грам. За час документування злочинної діяльності підозрюваного працівники поліції з незаконного обігу вилучили близько 2,5 кілограм прекурсору «фенілнітропропен», вартість якого за цінами чорного ринку становить 125 000 гривень.  

https://hm.npu.gov.ua/

Наразі досудове розслідування завершено і обвинувальний акт спрямовано на розгляд Хмельницького міськрайонного суду. Молодику доведеться відповідати за ч. 3 ст. 305 (контрабанда прекурсорів в особливо великих розмірах), ч.ч. 1, 2 ст. 306 (використання коштів, здобутих від незаконного обігу прекурсорів, вчинене повторно), ч.ч. 2, 3 ст. 311 (незаконний збут прекурсорів, вчинений в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Йому може загрожувати до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.  

Сектор комунікації поліції Хмельницької області 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне