У Хмельницькому перед судом за спробу підкупу поліцейського постане адміністратор одного із ринків

Фото: СУД

52-річний чоловік запропонував заступнику начальника слідчого відділення тисячу доларів США за уникнення відповідальності за шахрайські дії. Під час передачі першої частини зазначеної суми зловмисника затримали. Тепер йому доведеться відповідати і за шахрайство, і за спробу підкупу поліцейського.

Нагадаємо, влітку до Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції звернувся заступник начальника слідчого відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності Хмельницького РУП. Поліцейський повідомив про місцевого мешканця, який висловив намір надати неправомірну вигоду.

52-річний чоловік, адміністратор одного з місцевих ринків, був фігурантом кримінального провадження. Він переконав знайомого підприємця у необхідності надання через нього неправомірної вигоди службовим особам Державної фіскальної служби України та адміністрації ринку за невтручання в його діяльність. Отримані кошти привласнив. 

Аби залагодити питання щодо закриття кримінального провадження, хмельничанин пообіцяв посадовцю поліції тисячу доларів США. На передачі першої частини від обіцяної суми «відкупних» зловмисника затримали працівники поліції під процесуальним керівництвом прокуратури. 

На сьогодні слідчі слідчого відділу Хмельницького районного управління поліції вже завершили досудове розслідування. Обвинувальний акт за ч. 1, 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та ч. 1 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство) КК України скеровано до суду. Найвища міра покарання, яка може загрожувати чоловікові, — до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна або без такої.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне