У Хмельницькому переносять “Братську могилу радянських воїнів”

Фото: Суспільне Хмельницький

“Братську могилу радянських воїнів”, що знаходиться на території хмельницької школи № 13 переноситимуть. Про це Суспільному розповів начальник спеціалізованого комунального підприємства “Хмельницька ритуальна служба” Сергій Бортник.

За його словами меморіальний комплекс разом із пам’ятником солдату перенесуть на кладовище в мікрорайоні Лезнево.

Суспільне Хмельницький

“На даному комплексі похоронені воїни, які загинули в 1944 році, навесні. Це 22 воїни, які загинули в ході проведення Проскурівсько-Чернівецької операції, п’ятнадцять із них невідомі, сім — відомі. В 1944 році вони загинули, в 1956 був встановлений пам’ятник солдату”, — говорить Сергій Бортник.

Та додає, чому вирішили перенести меморіальний комплекс: “До нас звернулись ветеранська організація мікрорайону Лезнево та директор школи №13 ім. М.Чекмана з проханням перенести даний комплекс на кладовище в мікрорайоні Лезнево. Після чого ми почали збирати необхідну для цього документацію. Наразі ми відправили документи для погодження в Міністерство культури України”.

Згідно з проєктом рішення Хмельницької міської ради від 21 червня 2023 року “Братська могила радянських воїнів”, розташована на території школи №13 мікрорайону Лезнево буде перенесена.

На кладовищі визначили місце для перепоховання радянських воїнів. Фото: Суспільне Хмельницький

Виконувачка обов’язків директора школи №13 Юлія Коваль каже, “Братська могила” займає більшу частину шкільного двору, тому дітям мало місця для розвитку та ігор.

На кладовищі вже визначили місце, де відбудеться перепоховання, сказав Сергій Бортник: “Якщо нам Мінкульт дасть дозвіл на перенесення даного комплексу, після цього ми почнемо робити кошторис. Ну і після того, як ми отримаємо кошторис, тижня два і ми зможемо перенести комплекс”.

 

 
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне