У Хмельницькому почали будувати міст над Південним Бугом, що сполучатиме один з мікрорайонів міста із ближнім селом

Фото: https://suspilne.media/

У Хмельницькому почали будувати міст через Південний Буг від мікрорайону дальні Гречани в обласному центрі до села Олешин.

Про це Суспільному розповів начальник будівельної дільниці Андрій Дудка.

За його словами, старий, демонтований наразі міст, загрожував безпеці пішоходів та водіїв машин. Нову переправу будують за європейською технологією.

“Це європейська технологія — закриття обойми на нестабільних грунтах. Торф’яні грунти, глинисті грунти, вони нестабільні. І тому було запроектовано таку основу з суміші і георешітки”, — розповідає Андрій Дудка.

Як додає: підрядники вкладаються в заплановані строки, а сучасні будматеріали дозволяють їм працювати і в негоду, і в холод.

“На цей рік заплановано в нас влаштування основи з суміші, закриття обойми і навантаження її грунтами. В процесі виконання своєї роботи вона стабілізується, і ми будемо бачити тенденцію нестабільних грунтів, де в нас є просідання, там буде ущільнення. І потім вже будемо виправляти профіль самого насипу”, — каже посадовець.

Фінансується проєкт з державної субвенції, каже директор держустанови “Служба місцевих доріг в області” Владислав Фалюс.

“Загальна вартість об’єкта становить 113 мільйонів. На цей рік в нас заплановано 32 мільйони і на наступний рік 81 мільйон. Що стосується виконання робіт, якщо рахувати в відсотках, на цей рік 60 відсотків. Підрядник виконує роботи всі згідно з календарним графіком, в цьому році він встигає зробити заплановане”, — каже Фалюс.

Староста Олешина Валентина Базилюк розповідає, що жителі села більше десяти років домагалися цього будівництва.

“Більше половини населення, яке дістається роботи, навчальних закладів — ідуть через цей міст. Ми тішимося тим, що будем мати міст, будем мати дорогу, і сподіваємося, що дорога закільцюється, і пуститься туди також маршрутне таксі”, — розповідає староста села.

Будує міст бригада з Чернігова, каже Андрій Дудка. Й розповідає як він виглядатиме у майбутньому:

“Довжина мосту над річкою 24 метри. Дві полоси по три з половиною метри, а також з обох сторін пішохідні доріжки і велодоріжки. У проекті буде збудоване освітлення, яке покриватиме всю ділянку дороги”, — додає посадовець.

За його словами директора держустанови “Служба місцевих доріг в області”, здавати в експлуатацію міст планують влітку наступного року.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне