У Хмельницькому поліцейські затримали групу осіб за підозрою у продажу метадону, який призначався для замісної терапії наркозалежних

Фото: hm.npu.gov.ua

Працівники управління протидії наркозлочинності  спільно зі слідчими СУ ГУНП в Хмельницькій області та із залученням бійців роти поліції особливого призначення  задокументували злочинну діяльність групи осіб, яка займалася продажом мешканцям області та постачанням у виправні колонії метадону, призначеного для замісної підтримувальної терапії наркозалежних. 

Організатором злочинної схеми виступив 51-річний хмельничанин. Чоловік на громадських засадах працював психологом у всеукраїнській громадській організації,  яка займалася розвитком замісної підтримувальної терапії для наркозалежних осіб в рамках чинної загальнодержавної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу і здійснювала профілактику серед споживачів ін’єкційних наркотиків з метою їх подальшої реабілітації.

hm.npu.gov.ua

Замість того, аби надавати психологічну підтримку та проводити профілактичну роботу серед хворих на наркоманію, які проходять лікування  за принципом замісної підтримувальної терапії, чоловік вирішив заробити на чужій біді.

Прикриваючись діяльністю громадської організації, він знайшов спільників і розробив схему заволодіння метадоном, який виділявся хворим для проведення замісної терапії. Причому зловмисник облаштував все так, що наркозалежні, які проходили лікувальний курс, самі віддавали йому частину  призначеного їм препарату.   В подальшому підозрюваний разом з посібниками збували отриманий метадон мешканцям області, а також  налагодили постачання наркотиків  в місця  позбавлення волі. 

hm.npu.gov.ua

За даним фактом відкрите кримінальне провадження  за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Організатор групи затриманий, йому вже оголошено про підозру та взято під варту. Наразі вирішується питання щодо оголошення підозри решті осіб, причетних до кримінального правопорушення.

Сектор комунікації  поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне