У Хмельницькому попрощалися із загиблими рятувальниками

Фото: ДСНС України у Хмельницькій області

Сьогодні у Хмельницькому попрощалися із загиблими 27 лютого під час рашистьского обстрілу рятувальниками.

Ліквідовуючи наслідки обстрілу, під час повторного удару, загинув Владислав Дворак, командир відділення 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Хмельницький, прапорщик служби цивільного захисту.

На фото 21-річний рятувальник Владислав Дворак, який загинув 27 лютого.

Іншого рятувальника – Сергія Севрюка, пожежного-рятувальника 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Хмельницький, молодшого сержанта служби цивільного захисту, госпіталізували в лікарню із важкими травмами.

31-річний рятувальник Сергій Севрук, який помер у лікарні 27 лютого.

На жаль, лікарям не вдалося його врятувати. Від травм несумісних із життям Сергій Севрюк помер, без батька залишилися дві маленькі донечки 5 і 10 років.

«Невимовний біль втрати для рятувальної родини як Хмельниччини, так і всієї України. Хлопці не шкодуючи свого життя, рятували інших людей. Владиславу назавжди залишиться 21, а Сергію — 31 рік. Хлопці свідомо обрали цю професію і героїчно виконували свою роботу не шкодуючи життя. Але російські терористи вирішили вбити їх. Ми не забудемо цього, ніколи не пробачимо і обов’язково помстимось» – Наголосив  заступник начальника Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Андрій Козак.

Владислав Дворак навчався на рятувальника у Вінниці. На роботу прийшов у 2021 році.  Був командиром відділення пожежної частини. Мав наречену, з якою планували одружитися, пише видання «ВСІМ».

Іншого рятувальника звали Сергій Севрук. Йому було 31. Він був молодшим сержантом служби цивільного захисту. За вісім днів Сергію мало б виповнитися 32 роки. Без батька залишилися дві маленькі донечки.

“Він же рятував, а його не врятували”, “Він так хотів цієї роботи”, – промовляли біля труни Сергія його рідні. Колеги кажуть: назавжди запам’ятають його мужнім та відповідальним рятувальником. Мовляв, ДСНСники втратили справжніх Героїв.

Загиблим несли чимало квітів. Біля їхніх світлин лежало спорядження пожежників. Дві труни з рятувальниками несли повз живий коридор. Їх проводжали навколішках, під звук пожежної сирени.

Владислава Дворака поховають в Шепетівському районі, Сергія Севрука – у Деражні.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне