У Хмельницькому поскаржилися до суду на ювелірний салон, мережу якого СБУ назвала фінансовою пірамідою

Фото: https://ssu.gov.ua/

Хмельницький міськрайонний суд зобов’язав уповноважених осіб окружної прокуратури Хмельницького внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення за фактами шахрайства. Інформує НГП.

Про це свідчить ухвала від 7 вересня.

До суду надійшла скарга від адвоката в інтересах його клієнта на бездіяльність прокуратури. Суть її полягала у тому, що 29 липня заявник звернувся до керівника окружної прокурори Хмельницького із заявою, у якій просив порушити кримінальне провадження щодо посадових осіб ювелірного магазину «В2В Jewelry» , які ошукали шляхом обману, завдавши шкоди на суму 9,9 тис. дол.

Листом за підписом заступника виконувача обов`язків керівника окружної прокуратури Хмельницького Іванова звернення було скеровано за належністю та розгляду по суті до начальника хмельницького районного управління поліції, але у підсумку справу так і не відкрили.

Суддя наголосила, що слідчий, прокурор, інша службова особа, уповноважена на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, зобов`язані прийняти та зареєструвати таку заяву чи повідомлення. Відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається.

Як відомо, влітку 2021 року Служба безпеки України заявила про викриваття масштабного шахрайства, яким займаються організатори фінансової піраміди «B2B Jewelry». Так, було задокументувано нові факти протиправної діяльності, проведено нову серію обшуків, а також припинено роботу частини із магазинів мережі.

Крім того, чотирьом кураторам фінансової піраміди повідомили про підозру.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Позначки:  
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне