У Хмельницькому проводять огляд укриттів у навчальних закладах

Фото: https://km.dsns.gov.ua/

Рятувальники Хмельниччини проводять огляди укриттів у навчальних закладах, інформує ДСНС Хмельниччини.

Без облаштованих за всіма вимогами укриттів – навчання очно проводитися не буде. Про це вже сповіщенні усі директори освітніх закладів Хмельницької області.

За період літніх канікул кожна школа, дитсадок та ВНЗ мають облаштувати повноцінне та безпечне укриття для дітей та підлітків.

Наразі рятувальники Хмельниччини пильно перевіряють наявні укриття при них. Вимоги: укриття мають бути повністю обладнані та передбачати перебування дітей та педагогів там не менше як декілька годин з усіма умовами, вільний доступ до них, покажчики руху, системи оповіщення.

«Органи місцевого самоврядування завчасно, до початку навчального процесу, мають подбати про безпеку дітей та педагогічного колективу. Відповідно і створити належний  фонд захисних споруд цивільного захисту», – на цьому наголосив Андрій Козак, заступник начальника ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, ще 16 червня під час спільної наради з керівниками управлінь освіти області в Хмельницькій ОВА.

Навчальні заклади, за потреби, можуть, на умовах договору, використовувати прилеглі облаштовані укритті сусідніх підприємств, проте вони мають бути розташовані не більше як за сто метрів від школи чи садочку.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне