У Хмельницькому рівень концентрації шкідливих елементів у повітрі “зашкалює” – моніторинг

Фото: https://www.ukrinform.ua/

У Хмельницькому громадський моніторинг якості повітря, який реалізовується неприбутковою громадською організацією “Фрі Ардуіно”, зафіксував високий рівень шкідливих елементів.

Майже рік проводимо моніторингякості повітря в Хмельницькому і вперше бачимо, що рівень концентрації шкідливих елементів “зашкалює”, зазначив у дописі у Фейсбук Степан Кушнір.

«За індексом якості повітря (AQI) ми досягли позначки 321 балів, що співмірно з найбруднішими промисловими зонами (норма для Хмельницького – до 50 балів). Коротко про вплив такого повітря:

“Впливає навіть на здорових людей, і може спричинити серйозні наслідки для їх здоров’я. Людям із серцево-судинними захворюваннями категорично заборонено перебувати на вулиці. Негативні наслідки можуть виникнути навіть під час легкої фізичної активності. Існує ризик інсульту та інфаркту.”

Якщо ви бачите паліїв рослинності в місті чи в селі – телефонуйте в поліцію, скажіть адресу. Звісно, спробуйте попередньо поговорити з паліями і скажіть, що вони порушують ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за самовільне випалювання рослинності або її залишків (штраф від 3060 грн до 6120 грн)» – йдеться у дописі у соцмережі.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне