У Хмельницькому розпочався масштабний міжвідомчий кінологічний тренінг із захисного напрямку підготовки службових собак

Фото: hm.npu.gov.ua

Триватиме тренінг з 1 по 4 жовтня на базі кінологічного центру Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області. Участь у ньому беруть 65 кінологів з собаками з усіх правоохоронних органів та військових формувань України.

— Сьогодні ми розпочинаємо проведення спеціального міжвідомчого тренінгу серед кінологів зі службовими собаками всіх правоохоронних органів та силових структур України з питань відпрацювання у службових собак навиків захисту, а саме: затримання умовного правопорушника, охорона та оборона кінолога, конвоювання, припинення атаки тощо, — звертаючись до усіх присутніх під час відкриття навчань, сказав Вадим Матвійчук, заступник начальника ГУНП в Хмельницькій області.

hm.npu.gov.ua

Участь у тренінгу беруть 65 кінологів зі службовими собаками із Нацполіції, Нацгвардії, Державної прикордонної служби України, Державної кримінально-виконавчої служби України, Служби безпеки України, Збройних Сил України (Десантно-штурмові війська, Повітряні сили, Сухопутні війська, Кам’янець-Подільський центр розмінування). Також запрошені представники Державно фіскальної служби України та Консультативної місії Європейського союзу в Україні.

— Такий масштабний тренінг, який об’єднав усі силові структури, ми проводимо вперше. І саме в Хмельницькому, адже ваше місто є одним із центрів кінології в Україні, — зазначив Ярослав Красьоха, заступник начальника відділу організації кінологічної діяльності Національної поліції України.

hm.npu.gov.ua

Мета тренінгу — підвищення професійної майстерності кінологів та рівня натренованості службових собак в захисному напрямі підготовки, обмін досвідом, перейняття передових методик дресирування собак в різних правоохоронних органах та військових формуваннях України. 

hm.npu.gov.ua

У якості тренерів організатори навчань запросили кінологів більш ніж із 30-річним стажем практичної роботи з собаками.

Після закінчення навчань усі учасники тренінгу отримають відповідні сертифікати.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне