У Хмельницькому шахраї ошукали волонтерів, котрі хотіли придбати військову амуніцію

Фото: ілюстративне

Минулої доби в територіальних підрозділах поліції області було зареєстровано 4 випадки шахрайств. Два із них стосуються діяльності псевдобанкірів, ще два — купівлі-продажу товарів через інтернет, повідомили у поліції

Так, до жительки Кам’янця-Подільського зателефонувала невстановлена особа, яка представилась працівником банку, і під приводом проведення певних операцій випитала персональні дані й зняла з рахунку потерпілої більше 29 тисяч гривень. За аналогічною схемою майже 9 тисяч гривень втратила жителька Славути.

У Хмельницькому волонтери, намагаючись придбати військову амуніцію за оголошенням в одній із соціальних мереж, перерахували шахраям понад 21 тисячу гривень, а товар так і не отримали.

Житель Кам’янця-Подільського під час купівлі каблучки на одному із сайтів за пропозицією шахрая переніс спілкування з офіційного додатку сайту в один із месенжерів, де відсутній контроль служби безпеки. Отримав фіктивне посилання на послуги доставки, після чого з його рахунку зняли 48 тисяч гривень.

Наразі за всіма вищеперерахованими фактами працівники поліції проводять перевірки і закликають громадян бути обачними під час проведення фінансових операцій.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне