У Хмельницькому слідчі оголосили про підозру в порушенні санітарних правил та норм засновнику та директору ТОВ одного із розважальних закладів міста

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Чоловікам доведеться відповідати за ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) та ч. 1 ст. 382 (Невиконання судового рішення) Кримінального кодексу України. Адже окрім злісного порушення карантинних обмежень, підозрювані не забезпечили виконання рішення суду, який зобов’язав повністю зупинити діяльність закладу до усунення 23-х порушень у сфері пожежної безпеки.

Нагадаємо, 14 січня цього року слідчі слідчого управління спільно з працівниками кримінальної поліції ГУНП в Хмельницькій області на підставі ухвали суду провели обшук в одному із розважальних комплексів м. Хмельницького в рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України «Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням».

Слід зазначити, що за період з початку пандемії та оголошення карантинних заходів на керівників ТОВ було складено десятки протоколів про притягнення до адміністративної відповідальності за ст. 44-3 КУпАП — «Порушення правил карантину людей». Та поки адміністративні справи перебували на розгляді в суді, розважальний комплекс продовжував свою діяльність всупереч вимогам законодавства, ставлячи під загрозу здоров‘я людей.

https://hm.npu.gov.ua/

Сьогодні слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області за процесуального керівництва прокуратури Хмельницької області оголосили про підозру засновнику та директору вказаного ТОВ. Чоловікам доведеться відповідати за ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) та ч. 1 ст. 382 (Невиконання судового рішення) Кримінального кодексу України. 

Адже окрім злісного порушення карантинних обмежень, підозрювані не забезпечили виконання рішення суду, який зобов’язав повністю зупинити діяльність закладу до усунення 23-х порушень у сфері пожежної безпеки.

Максимальне покарання, передбачене санкціями цих статей — позбавлення волі терміном до 3 років.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне