У Хмельницькому суд відправив за ґрати 33-річного шахрая з Луганщини

99
Фото: ВінницяОК

Нагадаємо, у жовтні 2018 року хмельницькі поліцейські затримали 33-річного чоловіка за підозрою у вчиненні низки телефонних шахрайств.

Правоохоронцям вдалося довести його причетність до восьми злочинів, загальний збиток по яких становить близько 300 тисяч гривень.

В якості майбутніх жертв зловмисник обирав людей похилого віку. Найстаршому з потерпілих — 88 років, наймолодшому — 71 рік. Зазвичай, шахрай представлявся лікарем і розповідав пенсіонерам, що їхній близький родич (син, племінник) потрапив до лікарні і терміново потребує операції. Налякані такою звісткою старенькі віддавали все, що мали, — від кількох тисяч гривень до кількох тисяч доларів.

Як з‘ясували працівники поліції у ході розслідування, затриманий приїхав до Хмельницького з міста Антрацит, що на Луганщині. Працював у парі з невстановленим спільником, який, за попередньою інформацією, перебуває у СІЗО в місті Луганськ.

Хмельницький міськрайонний суд закінчив розгляд матеріалів кримінального провадження і визнав чоловіка винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України і засудив його до 2 років позбавлення волі.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Нагадаємо, що у суді доведено вину членів організованої злочинної групи, які вчинили низку крадіжок на території міста Хмельницького та Хмельницької області. Досудовим розслідуванням встановлено причетність до вчинення членами групи 25 епізодів їх злочинної діяльності. Загалом розмір, завданої злочинними діями, шкоди складає близько 1 млн. грн.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне