У Хмельницькому восьмеро осіб, які до смерті побили чоловіка, сядуть за ґрати

4
Фото: molbuk.ua

За результатами оскарження прокуратурою Хмельницької області попередніх рішень судів у резонансному кримінальному провадженні за фактом нанесення у 2010 році смертельних тілесних ушкоджень відвідувачу одного із нічних клубів в обласному центрі, Хмельницьким апеляційним судом винесено вирок, яким винних осіб засуджено до реального покарання. Про це інформує прес-служба облпрокуратури.

Стороною обвинувачення у суді доведено, що засуджені, більшість із котрих боксери, упродовж 2009-2010 років вчиняли хуліганські дії відносно відвідувачів та працівників нічних клубів міста Хмельницького, спричиняючи їм без будь-яких на те підстав тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Крім того, у липні 2010 року поблизу нічного клубу «Токіо» вони з особливою жорстокістю побили місцевого жителя, завдавши йому десятки ударів. За висновком експертизи 23 удари виявились не сумісними із життям потерпілого.

Вироком Хмельницького апеляційного суду 8 осіб визнано винними у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене групою осіб, що спричинило смерть потерпілого), ч.ч. 2, 3 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб, а також що супроводжувалось опором громадянам, які припиняли хуліганські дії) Кримінального кодексу України.

Засудженим призначено остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 років 6 місяців до 9 років.

У залі суду осіб, які підлягають направленню до місць відбування покарання, взято під варту.

Також на користь потерпілих із засуджених стягнуто 625 тис. грн. моральної шкоди.

Нагадаємо, що у Вінниці затримали чоловіка, який в Понінці побив свою співмешканку.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне