У Хмельницькому вручили нові машини швидкої допомоги. До яких лікарень направили автівки

Фото: Суспільне

Чотирма новими автомобілями поповнився автопарк Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги. Нові автівки замінять застарілі, у тих районах області, де є потреба.

Про це Суспільному розповіла тимчасово виконуюча обов’язки директора центру Лариса Чубенко.

Ключі від чотирьох автівок швидкої допомоги отримали представники різних бригад, у тому числі й Шепетівської станції екстреної допомоги. Фельдшер з медицини невідкладних станів станції Олександр Гара каже, що для надання допомоги населенню, нова машина необхідна.

“Це сучасний автомобіль й у ньому є багато необхідних приладів: дефібрилятор, монітор пацієнта, кисневі балони. Все сучасне й необхідне для надання допомоги”, — розповів Олександр.

Начальниця Шепетівської станції екстреної допомоги Тетяна Вознюк сказала: “Наша Шепетівська станція складається з підстанцій. Цей автомобіль, йде саме на Шепетівську станцію. У нас зараз є шість автомобілів, працює цілодобово чотири бригади”.

Нові автомобілі закуплені Міністерством охорони здоров’я і передані на Хмельниччину, каже Лариса Чубенко: “Два автомобілі залишається в Хмельницькому, один автомобіль їде до Кам’янця-Подільського й ще один автомобіль до Шепетівки. Орієнтовна вартість однієї автівки — два мільйони гривень. Це автомобілі не повнопривідні, тому в першу чергу їх розподілили туди, де місцевість не є гірська”

Парк екстреної та невідкладної допомоги області мав оновитися майже на 70 автомобілів, розповів директор департаменту охорони здоров’я області Олександр Завроцький. Через війну цю програму призупинили.

“Є певна кількість транспорту, який підлягає модернізації або оновленню. Вони вже вислужили значний термін, але в принципі, вони зберігають свої спроможності щодо виїзду на лінії й надання допомоги”, — сказав Олександр Завроцький.

За його словами, в області планово потрібно замінити 63 автомобілі екстреної допомоги.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне