У Хмельницькому виявили масовий замор риби на Південному Бузі

Фото: Управління Держрибагентства

12 липня 2022 року працівниками Управління Держрибагентства у Хмельницькій області, завдяки зверненню небайдужих громадян на гарячу лінію, зафіксовано факт загибелі водних біоресурсів.

Спільно із спеціалістом Хмельницької міської державної лікарні ветеринарної медицини, спеціалістами Хмельницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області та спеціалістами Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області, обстежено ділянку Хмельницького водосховища, розташованого на р. Південний Буг у м. Хмельницький, а саме, правий берег водосховища від вул. Західна Окружна до вул. Кам’янецька.

У результаті обстеження зафіксовано загибель 90 водних біоресурсів, а саме: 89 карасів сріблястих та 1 товстолоб.

При обстеженні водного об’єкта встановлено: вода у р. Південний Буг мутна, зеленого кольору. На поверхні водойми забруднень, візуально, не виявлено.

Під час обстеження, спеціалістами Хмельницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області та спеціалістами Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області відібрано проби води в місцях загибелі риби для проведення лабораторних досліджень.

Висновок про те, що стало причиною масової загибелі водних біоресурсів фахівці нададуть після результатів проведення лабораторних досліджень.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне