У Хмельницькому викрито групу наркодилерів, якій сприяли колишні поліцейські (ФОТО)

г
Фото: Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

Співробітників поліції викрито на отриманні хабара

Оперативники Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки у 2018 році викрили окремих співробітників хмельницької поліції на отриманні неправомірної вигоди з осіб, причетних до злочинів, пов’язаних з наркотиками. Недобросовісних поліцейських звільнили зі служби, оголосили підозри та матеріали справи направили з обвинувальним вироком до суду. Про це повідомляють у Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України.

4

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

Спільно з СУ УКР, за сприяння керівництва ГУНП у Хмельницькій області, було встановлено, що злочинна група діє на території регіону. Учасники групи самі виготовляють психотропну речовину «Амфетамін», а потім розповсюджують налагодженою мережею.

Правоохоронці з’ясували ще один важливий факт

Колишні поліцейські, яких викрили на хабарництві, особисто сприяли зловмисникам: давали консультації, як конспірувати злочинну діяльність, уникати відповідальності, а головне – як виготовити прекурсор для виробництва амфетаміну.

1

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

Для процесу виготовлення психотропної речовини хмельничани орендували квартиру. За день підпільні хіміки здобували в середньому до 100 грамів прекурсору – фенілнітропропену з речовини, яка є у вільному обігу. За поради тих же колишніх поліцейських зловмисники наловчились виготовляти психотроп без так званого «холодильника» – устаткування, яке є обов’язковою складовою для інкримінування ст.317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.

2

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

3

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

Встановлено організатора групи – 38-річний мешканець Хмельницька та четверо його поплічників, серед яких дві жінки.

Правоохоронці провели оперативні закупівлі амфетаміну у кількості 210 грамів та 100 грамів прекурсору, на загальну суму 63 тисячі гривень.

Спільними діями оперативників Хмельницького УДВБ НПУ, СУ УКР та КОРД ГУНП області затримано лідера наркогрупи та його найближчого 39-річного спільника.

Проведено санкціоновані обшуки за місцем мешкання учасників ОЗГ

Виявлено прекурсор, психотропну речовину амфетамін та канабіс на загальну суму за цінами “чорного ринку” майже 250 тисяч гривень, не враховуючи 1,5 літрову ємність, заповнену концентратом «амфетаміну», що становить ще 300 тисяч гривень. Також вилучено приладдя, ваги, незареєстровану зброю, мобільні телефони, чималу суму готівки.

6

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

На теперішній час слідчими поліції затриманим в порядку ст.208 КПК України вже оголошено підозру: організаторові за ч.2,3 ст.307, ч.2 ст.311 КК України, його «колезі» – за ч.2 ст.307 КК України. Встановлюються інші особи, причетні до злочинної діяльності, з метою притягнення їх до відповідальності.

7

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне