У Хмельницькому викрито наркоторговця та постачальника наркотиків

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

33-річного хмельничанина, який збував наркозалежним амфетамін та канабіс, затримали вчора під час продажу чергової дози наркотиків. Також поліцейські викрили його 49-річного постачальника. Під час обшуку в нього на господарстві виявили цілу плантацію конопель.

Слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області спільно з оперативниками управління боротьби з наркозлочинністю ДБН НПУ за процесуального керівництва прокуратури та силової підтримки роти поліції особливого призначення викрили 33-річного хмельничанина, який займався збутом амфетаміну та канабісу серед наркозалежних міста. 

Вчора, 21 вересня, під час збуту чергової дози амфетаміну зловмисника затримали. В ході обшуків у нього вдома вилучили вже пофасований для продажу амфетамін і канабіс, пристрої для вживання наркотиків, а також мобільний телефон та банківські картки, за допомогою яких він здійснював злочинну діяльність. 

Розслідування здійснюється в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі вирішується питання про оголошення затриманому підозри та обрання йому запобіжного заходу.

Також у ході вжитих оперативних заходів працівники поліції вирахували чоловіка, який постачав збувачу наркотики. Ним виявився 49-річний хмельничанин.

Під час обшуку на господарстві у фігуранта правоохоронці виявили цілу плантацію конопель: 669 кущів, добре доглянутих і прикритих маскувальною сіткою. Також у чоловіка вилучили пристрій для подрібнення конопель, електронні ваги, уже висушені рослини коноплі, пристрої для куріння, а також предмет, схожий на обріз рушниці.

Усі вилучені предмети та речовини поліцейські направили на експертизу. За даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція обох статей передбачає до 7 років позбавлення волі. Наразі слідчі дії тривають.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне