У Хмельницькому за півроку зареєстрували понад 300 випадків шахрайства

Фото: ІЛЮСТРАТИВНЕ

Упродовж 1 півріччя цього року відділом поліції на території міста Хмельницького зареєстровано понад 300 кримінальних правопорушень, передбачених статтею 190 Кримінального кодексу України, тобто заволодіння чужим майном шляхом обману або зловживання довірою (шахрайство).

Цьогоріч прокурорами вже доведено вину восьми шахраїв, яких  засуджено до позбавлення чи обмеження волі, деяких із встановленням іспитового строку.

З кожним роком шахраї вигадують все більше нових способів заволодіння майном хмельничан, вміло «замасковують» свою злочинну діяльність, чим намагаються заплутати правоохоронців та уникнути кримінальної відповідальності.

До прикладу, одним із способів заволодіння грошима потерпілих є продаж в мережі Інтернет талонів на пальне за нижчою ціною, ніж на заправних станціях.

У квітні хмельничанин, який хотів зекономити, погодився на таку пропозицію та надав шахраю грошові кошти в сумі 135 тис. грн., як оплату за талони на пальне, однак останній представившись лише посередником, пішов за талонами та зник, а потерпілий так і прочекав його цілий день на автостоянці біля одного із торгівельних центрів м. Хмельницького.

В суді вину шахрая доведено та засуджено до 2 років обмеження волі.

Одним із найпоширеніших способів наживи є телефонні шахрайства, як правило, людям похилого віку такі як повідомлення, що їх онуки, діти потрапили в ДТП чи лікарню.

У лютому Окружною прокуратурою міста Хмельницького до суду скеровано обвинувальний акт відносно жителя м. Кропивницького, який зловживаючи довірою 80 – річної хмельничанки, під приводом лікування онуки постраждалої внаслідок ДТП, заволодів належними їй грошовими коштами на суму близько 40 тис. грн., які вона складала не один рік.

Кримінальне провадження ще перебуває на розгляді в суді.

Поширеною «схемою наживи» шахраїв також є Інтернет ресурси через відомі сайти «OLX», «PROM.UA» та інші.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне