У Хмельницькому застрелили собаку: поліцейські з’ясовують обставини

Фото: https://www.xm-inside.com/

Серед дня у п`ятницю, 12 серпня, хмельничани на одній із вулиць мікрорайону Дальні Гречани жахнулися від звуків пострілів. З`ясувалось, що в житловому масиві чоловік вистрелив у собаку. Важко поранена тварина ще встигла добігти до своєї буди, там і померла.

Про це ХМ-ІНСАЙД розповіла зоозахисниця Раїса Мельницька. За її словами, вуличним псом на кличку Друг опікувалося чимало людей. Він був добрий, спокійний, любив дітей і вдячний кожному за ласку і їжу.

“Його просто взяли і серед білого дня, серед людей жорстоко застрелили. В такий спосіб один із мешканців Дальніх Гречан вирішив питання вуличних собак, які бігали біля його дому. Адже, як виявилося, у них живе собака самка, в якої саме зараз тічка. І от він вважає, що цей метод є вирішенням проблеми. Він не звернувся до волонтерів, чи у відповідні служби нашого міста, аби якось вирішити проблему. А просто взяв зброю і вбив тварину”, – обурюється жінка.

Розповідає, що отримавши повідомлення про цей випадок, зоозахисники негайно туди поїхали, але врятувати пораненого Друга не встигли — він загинув від крововтрати. Оперативно за викликом прибули і правоохоронці, слідчо-оперативна група. На місці події вони провели першочергові дії. Тіло собаки відправили на експертизу, за висновком якої і будуть приймати рішення щодо остаточної кваліфікації правопорушення

“Хіба у нашій країні мало стріляють, невже мало смертей, щоб отак, в самому тилу, просто взяти зброю і вбивати під час воєнного стану? Ми будемо слідкувати за цією справою і вимагати справедливого покарання для винного”, – каже Раїса Мельницька.

Додає, що до справи також долучилися і фахівці благодійного фонду “Uanimals”.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне